top of page
Laserterapi
Afspænding diafragmer kraniosakral terapi visceral fascia brystslynge
Ledmobilisering ben strækøvelser
Halsmuskulatur ledmobilisering strækøvelser
kraniosakral terapi sanser kranienerver syn tungeben TMJ kæbeled

Fysisk terapi

Du kan her læse mere om, hvad jeg tilbyder, hvordan fysisk terapi foregår, indikationer på, at din hest kan have brug for fysisk terapi og min tilgang til at arbejde med hestene.

 

HVAD ER FYSISK TERAPI OG HVORDAN FOREGÅR DET

Fysisk terapi er både til hesten som har brug for vedligehold, hesten som præsterer eller hesten som har udfordringer i kroppen eller på anden vis har nedsat bevægelses lyst. Fysisk terapi kan bestå af mange forskellige modaliteter og tilpasses efter din hests behov. 

Nogle af de modaliteter jeg bruger er

- massage

- kraniosakral terapi

- ledmobilisering

- fascia terapi

- BLT

- akupressur , stemmegafler og andre kinesisk inspirerede teknikker

- equine tensegrity balancing therapy

- laserterapi

- nerve realease

- bevægelse og stræk

Inden jeg udfører fysisk terapi, vil jeg som regel gerne vide lidt mere om dins hests historik i fht. alder, historie, sygdom, skader, udfordringer m.v. og laver ganganalyse og vurdering af muskelsætning, postur, huld , balance, sanser, led m.m. +  ambitionsniveauet for hvor vi skal nå hen, for at få det bedst mulige grundlag for at "ramme rigtigt" med den fysiske terapi. 

kraniosakralterapi nervebaner headshake fascia kranienerver
Fascia nerve release nerverødder rygmuskulatur massage

INDIKATIONER PÅ AT DIN HEST HAR BRUG FOR FYSISK TERAPI

Nogle af de ting der som hesteejer ofte bemærkes hos hesten og som kan være en indikator på, at det kanb være en ide i at få din hest tjekket igennem er bl.a.: 

- hesten har markant sværere ved den ene volte

- en eller flere gangarter begynder at være svære for hesten

- modvilje mod at gå frem eller har svært ved at blive i trav eller gallop

- hesten er begyndt at løbe og er svær at stoppe

- begynder at have uvilje mod ting der ikke plejer at være et problem

- stor adfærd som buk, sparker under maven, bakker af, bider

- vil ikke røres omkring gjordleje

- har svært ved at træde igennem

- galop er en udfordring (fx svært ved anspring, bunnyhopper, krydsgalopperer, går i stå, bukker, pisker med halen)

- lægger sig på biddet eller forsøger at tage biddet eller stikker hovedet i vejret

- vil ikke have sit udstyr på 

- haleføring er skæv eller hale er trykket eller løftet en stor del af tiden

- lægger hovedet på sned

- bliver utilfreds ved berøring et eller flere steder

- har svært ved at løfte ben ved smed

- træder ofte sko af eller rammer sine egne ben

- virker træt og energiforladt

- snubler

- hvirvlerne i ryggen sidder ujævnt

- hesten går kort / lang

- hovene slides ubalanceret, der slides lige kanter fortil på hovene eller der dannes vinger

Når du oplever at noget ikke er helt som det skal være, har du stort set altid ret og jo hurtigere du får hjulpet din hest -også selvom det bare er småting - , jo lettere vil det være at få genoprettet balancen forholdsvist hurtigt. 

Hvis du er i tvivl, er du altid velkomnmen til at kontakte mig og få en snak ganske uforpligtende. Send gerne en sms, så ringer jeg dig op hurtigst muligt. 

empatisk horsemanship kropssprog kontakt

MIN TILGANG TIL FYSISK TERAPI OG SAMARBEJDE MED HEST OG MENNESKE

Jeg har mange forskellige heste i hænderne og det vigtigste for mig er, at vi finder en tilgang, hvor hesten er tryg og kan slappe af bedst muligt. Jeg bruger derfor gerne tid på at "lære hesten at kende" inden vi går i gang, da det giver bedre resultater, at hesten er tryg ved min berøring. 

Dette er vigtigt fordi nervesystemet ved en hest der har spændinger og / eller smerte ofte er i alarmberedskab eller let kommer det, og det er ikke en god forudsætning for at afspænde og balancere i kroppen. Af samme grund giver jeg også gerne hesten små pauser undervejs, hvis der er behov for det, ligesom sessionen stopper INDEN hestens nervesystem har fået for mange input. 

Jeg gør i det hele taget meget ud af at skabe et rum hvor hesten kan være med og har derfor ofte nogle rolige sessioner med hestene. Jeg arbejder gerne med heste som har udfordringer med i baggagen og tager mig gerne den nødvendige tid, hvis der er behov for det. 

Undervejs forklarer jeg dig meget gerne, hvad jeg laver og hvorfor. Ligeledes skriver jeg altid journal på hesten, som du selvfølgelig også er velkommen til at få en kopi af. 

Som ejer vil du som regel få hjemmearbejde i form af små øvelser, massage, stræk eller ting du kan gøre i din ridning / træning. Jeg forsøger altid at tilpasse mængden til, hvad der er muligt og giver mening for dig og din hest i fh.t. tid og muligheder. Det gør dog en markant forskel når du som ejer, lavet dit hjemmearbejde med hesten. 

Spændinger og ubalancer i hestens krop kan komme af mange ting, tilfældige ting på folden, udfordringer med fordøjelsen, kulde, vores påvirkning i ridning og træning. Særligt det sidste kan vi gøre noget ved og derfor vil du også opleve, at vi taler om, hvordan hesten rides og trænes bedst muligt,  udstyr for at forebygge problemer og understøtte at hesten fungerer og trives fysisk. Ligesom hovpleje, tandpleje, ernæring, folds kan være en del af samtalen. 

Hvis du er kunde hos hestenoerd.dk kan du regne med at have en nørdet makker i at holde din hest sund, balanceret og i trivsel og jeg bruger gerne tid på at nørde, læse op på forskellige emner, kigge videoer fra dig igennem, hjælpe med at tilretttelægge træning m.v.

bottom of page